Je persoonlijke stijl ontdekken, waar let je op?

Je persoonlijke stijl ontdekken, waar let je op?

Wat wordt er verstaan onder persoonlijke stijl:

Dat is in één zin  samen te vatten, namelijk:

Wanneer kleding je laat zien wie je bent, past bij jouw lichaam, de juiste kleur(en) en in de situatie van het moment, dat kan zakelijk of privé zijn.

Dit geeft een zelfverzekerd gevoel. Je straalt dan kracht en rust uit.

Dit is makkelijker geschreven dan dit in de praktijk in te vullen.

Wanneer je naar verschillende stijlen van kleding kijkt vraag je dan af waartoe  je het meest aangetrokken voelt. Ben je meer het naturele type dat gaat voor comfortabele, duurzame kleding of toch wat meer gamine, de stoere en trendy look. Wordt er op je werk verwacht dat je juist meer een klassiek/chique uitstraling hebt? Of wil je juist in je vrije tijd, creatief en kleurrijk gekleed gaan omdat de behoefte er juist niet is om bezig te moeten zijn met de laatste trends en mode. Misschien draag je tijdens je werkweek een uniform en vind je het heerlijk om in je vrije tijd te shinen in flamboyante kleding. Ga je toch liever voor supervrouwelijke en zwierig kleding, de romantische stijl.

Het kan een hele zoektocht zijn. Door de jaren heen verandert ook vaak je kledingstijl. Dit kan komen door een verandering van baan of doordat jou persoonlijk smaak verandert is. De meeste vrouwen geven vaak de voorkeur aan een combinatie van 2 of 3 stijlen. Dit om zowel zakelijk als privé niet mis te grijpen in de kledingkast. Daarnaast levert de variatie in de verschillende kledingstijlen een spannendere garderobekast op.

Naast het kiezen van de juiste stijl is het super belangrijk dat de kleding comfortabel zit. De maat van de kleding goed is. Kort gezegd: Zorg voor lichaamsvolgende kleding. Dus wat past bij jou en jouw figuur. Je body-balanspunten kloppen. Misschien makkelijker uit te leggen aan de hand van wat voorbeelden:

  • Is de décolleté van een blouse of een ‘t shirt te diep dan is de verhouding van je bovenlichaam (schouders, hals, gezicht) niet in balans.
  • Draag je bij wat bredere dijbenen en heupen
  • een jeans met een wassing wat van donker naar licht gaat zal dit een extra verbredend effect geven.
  • Horizontale lijnen zorgen ook dat je minder slank oogt dan dat je daadwerkelijk bent.
  • Verticale lijnen zorgen voor het tegenovergestelde effect.
Horizontale lijnen verbreden
Verticale strepen versmallen

Om de juiste keuzes te kunnen maken in de verschillende stijlen en jou te laten stralen in de juiste kleding die past bij jouw figuur kan een kledingcoach/stylist jou hierin persoonlijk adviseren.